IoPT


IoPT staat voor identiteits georiënteerde psycho trauma therapie. Deze door Franz Ruppert ontwikkelde therapie is een trauma therapie behandeling die ik vanaf januari 2023 aanbied. Net als hypnotherapie is het een methode die je helpt om te kunnen reflecteren op jezelf. Door trauma is dat vermogen beperkt want de ervaringen worden verdrongen in je onderbewuste. In het proces is er ruimte om contact te maken met de oorspronkelijke levensvreugde, het plezier er te zijn, de nieuwsgierigheid naar het eigen leven en het vertrouwen in de levenskracht. Het gaat om Ik-zijn in de volle betekenis van de eigen mogelijkheden.

Heling betekent letterlijk heel worden. De heling van een psychotrauma kan alleen van binnen uit gebeuren. Deze heling werkt door het verlangen op te stellen via een resonantie proces met mij of anderen. Onze verlangens maken de trauma overlevingsstrategieën zichtbaar en voelbaar. Datgene wat representanten je laten zien zijn de afgesplitste delen van jezelf.

Het werkt door middel van opstellen van je verlangen. Dat kunnen woorden zijn maar ook tekeningen of symbolen. De therapie kan plaats vinden in een groep met meerdere representanten en in één-op-één sessies.