Over mij


Het uitgangspunt voor het starten van een therapeutische samenwerking is dat we samen een goed contact ervaren, vertrouwen in elkaar hebben, dat je het gevoel hebt dat ik bij jouw wensen aansluit, dat ik gebruik maak van jouw belevingswereld en dat je voelt dat ik betrokken ben bij jou. Omdat we samen deze relatie aangaan, vind ik het ook belangrijk om mezelf voor te stellen. 

Ik gun iedereen een leven, waarin hij of zij zijn of haar unieke zelf kan ervaren en neerzetten in de wereld. Zodat jij jouw leven kan leven zoals dat bedoeld is met bezieling maar ook door gewoon je dingen te kunnen doen in jouw leven waar jij blij van wordt, maakt niet uit wat dat is.

Ik werk vanuit mijn eigen ervaring. Ook ik blijf tegen dingen aanlopen waarin ik denk: 'Heb ik nu weer ... te hard mijn best gedaan, niemand teleur willen stellen, de lieve vrede willen bewaren, sterk willen zijn, alles willen beheersten door tot in de puntjes uit te denken?'. Je leest het, ik ben gelukkig niet perfect.  Het is een uitnodiging naar: 'Wat wil dit me vertellen?'. Het begint en eindigt allemaal met lief voor mezelf zijn. 

Het leven heeft voor iedereen iets unieks in petto. Ik kan het niet bedenken maar wel mijn hart en intuïtie volgen en me laten verrassen en verwonderen. Mijn belangrijkste motivatie om dit werk te doen is je helpen stappen te zetten om iedere keer meer jezelf te zijn en je daar vertrouwen in te geven. Ik word er blij van als mensen zich ontwikkelen. Ieder mens mag daarin zijn of haar eigen tempo volgen. 

Verandering vindt plaats van binnenuit. Kijk maar naar de knoppen aan de bomen. Ik haal veel inspiratie uit de natuur en mensen om me heen en hoop dat ik op mijn beurt jou ook weer mag inspireren. Verandering stopt nooit, iedere levensfase vraagt om herijking, zodat je jezelf kunt blijven zijn. 

De reden dat ik werk als hypnotherapeut is omdat alles wat we doen (95%) onbewust is; gestuurd vanuit ons verleden waarbij onze gedachten en ons lichaam bepaalt wat we doen. Gedrag begrijpen en veranderen kan met kennis van ons onbewuste én met het juiste werk, door jezelf en onder begeleiding van een therapeut. Toen ik op de Pabo zat en leerde hoe kinderen leren wilde ik meer over het ontstaan van ons gedrag weten. Ik ging daarom pedagogiek studeren in Leiden en koos de kant van gezinspedagogiek omdat deze ging over de relatie tussen ouders en kinderen (gehechtheidsrelatie). Op de universiteit leerde ik veel maar niet hoe je kunt behandelen. Dus ging ik werken aan projecten rondom maatschappelijke verandering maar mijn interesse naar persoonlijke transformatie bleef. Vijf jaar geleden ontdekte ik hypnotherapie en het greep me meteen: hier wilde ik meer van weten en het kunnen toepassen. Inmiddels heb ik veel geleerd en pas ik het toe vanuit mijn eigen praktijk. Daarnaast ben ik vooral milder geworden voor mezelf en de mensen om me heen. Het lukt me steeds een beetje meer om compassievol in het leven te staan, vanuit liefde en respect naar alles dat ter is. Daarnaast blijf ik me bijscholen. Op die manier werk ik om mezelf te blijven ont-wikkelen en steeds meer in vrijheid te leven en zodoende ook de mensen die bij mij in de praktijk komen vanuit mijn eigen ervaring te begeleiden.

Spiritualiteit oftewel de essentie van het leven en de wetenschap van onze verbinding met onze Bron en elkaar is de basis van waaruit ik leef en werk.

Ik ben moeder van drie tienerdochters en getrouwd. In mijn vrije tijd geniet ik van yoga, wandelen, afspreken met vrienden en reizen. 

"Laten we werken aan autonomie, liefde en verbinding.

Word je bewust van wie je in wezen bent:

Licht en liefde.

Leef en leid jouw leven vanuit jouw unieke kracht
om te komen tot:

'Wees het is'.

Jouw ODE aan het leven." 

Voel je welkom!

 

Opleidingen:

 

Bijscholingen: