Therapie


Diverse technieken

Ik werk met diverse technieken: gesprekstherapie, schematherapie, transactionele analyse, hypnotherapie, Identiteitsgerichte psycho trauma therapie, actieve imaginatie, lichaamsgerichte oefeningen, verhalen, Jungiaanse therapie, Jin Shin Jyutsu, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en tekenen. Met kinderen werk ik ook met spel en toneelstukjes. In 'over mij'  kan je meer lezen over de opleidingen die ik hiervoor volgde.

 

Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruik maakt van hypnose, ook wel trance genoemd. Dit is een staat waarin je regelmatig spontaan terecht komt als je helemaal opgaat in een situatie.  Onder hypnose komen mensen gemakkelijker en dichter bij onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten die ze op hun eigen manier kunnen toepassen in het dagelijks leven om zo hun doelen te verwezenlijken. Onbewuste gevoelens en overtuigingen toegankelijk maken met trance en trance inzetten voor therapeutische doeleinden is het onderscheidende van hypnotherapie. In hypnose ben je sterk gericht op je eigen binnenwereld en gevoeliger voor suggesties en minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het denken gaat naar de achtergrond en verlies van tijdsbesef is kenmerkend voor de hypnotische toestand. Je beseft heel goed wat je doet maar bent met je gedachten ver weg. Je kunt het vergelijken met autorijden waarin je ineens kunt opmerken dat je al bijna thuis bent terwijl je tijdens het rijden zelf heel bewust de juiste handelingen hebt verricht. Het is volkomen veilig en je houdt altijd volledig de regie. Jij bepaalt het tempo en de stappen. 

 

IoPT staat voor identiteits georiënteerde psycho trauma therapie. Het is een zelfontmoeting op basis van je verlangen. Door trauma is dat vermogen beperkt want de ervaringen worden verdrongen in je onderbewuste. In het proces is er ruimte om contact te maken met de oorspronkelijke levensvreugde, het plezier er te zijn, de nieuwsgierigheid naar het eigen leven en het vertrouwen in de levenskracht. Het gaat om Ik-zijn in de volle betekenis van de eigen mogelijkheden.